Naar overzicht

Artikel Adoptie Sri Lanka

Lieve redactie van Spoorloos,


De zoektocht naar mijn biologische familie is voor mij een enorm bijzondere reis geweest, waardoor ik dankzij jullie een deel van mijzelf heb mogen vinden. Dat ik op mijn tiende botkanker kreeg en daardoor mijn been niet meer kan buigen, heb ik uiteindelijk kunnen accepteren. Maar waar ik me moeilijk bij neer kon leggen is de zoektocht naar mijn biologische ouders. Dat het zo wezenlijk is, je familie, waar je vandaan komt, dat heb ik lang niet geweten. 
 

cherine

 

Toen ik vier jaar geleden een brief schreef aan Spoorloos, kon ik niet vermoeden dat het nog zo'n lang traject zou worden. Dat jullie wel twee of drie jaar bezig zouden zijn met mijn zaak. Ik wil jullie hierbij dan ook ontzettend bedanken voor jullie onvermoeibare inzet en moeite om mijn biologische ouders te vinden. En ik ben heel blij dat dit tot nu toe drie ontzettend lieve broers heeft opgeleverd. Zoals jullie op de foto kunnen zien straalt de blijdschap ervan af!

De ontmoeting met mijn broer Nilantha die ook in de uitzending te zien was, vond ik een hele bijzondere ervaring. Alsof ik een stukje van mezelf vond, want wat lijkt mijn broer op mij! Ik zag dezelfde neus, wangen en lach. En ook al kende ik hem nog niet heel goed, ik zag wel dat hij heel zorgzaam is voor anderen en dat hij op zijn werk als manager juist heel assertief is. Ik werk als evenement manager en heb daar ook een beetje die rol. Heel herkenbaar dus!

Hoewel ik blij ben dat ik drie broers heb kunnen vinden, heeft de zoektocht ook veel vragen opgeroepen. Mijn broer heeft onze vader in 1996 nog een keer gezien, sindsdien niet meer. Zoals jullie mij vertelden is het vermoeden dat mijn vader nog steeds als gastarbeider in Jordanië werkt. En omdat ook van mijn moeder elk spoor ontbreekt, denk ik weleens na over de mogelijkheid dat ik mijn ouders misschien nooit ga vinden.

Een gemis in mijn leven, maar door het contact met mijn broers heb ik wel gevoel dat ik al een stukje van mezelf heb gevonden. Ik wil jullie dan ook enorme bedanken dat jullie mij deze kans hebben gegeven. Mijn broers wonen in Qatar en Sri Lanka, maar via Skype en telefoon hebben we bijzonder contact. En natuurlijk wil ik er graag nog eens heen!


Heel veel liefs en hartelijke groet,

Cherine Mathot