Naar overzicht

Artikel Adoptie Korea

Waarom de film Twinsters een must-see is

Een vriendschapsverzoek op Facebook zet het leven van de Amerikaanse actrice Samantha Futerman helemaal op z’n kop. Ze lijkt sprekend op deze Anaïs uit Frankrijk. Ze besluit er een film over te maken: Twinsters.
 

het is duidelijk te zien dat Sam en Anais op elkaar lijken


Anaïs Bordier had Samantha in een filmtrailer gezien en probeert haar al een tijdje te bereiken via social media. Als ze beginnen te praten blijkt snel dat ze heel veel gemeen hebben. Beide vrouwen zijn geadopteerd uit dezelfde stad in Korea en ze zijn op dezelfde datum jarig.

DNA-uitslag

Via Skype praten Samantha en Anaïs veel over hun levens. Anaïs groeit als enig kind op in Frankrijk en voelt zich vaak alleen. Ze gaat in Londen mode studeren en Samantha besluit haar op te zoeken. Het klikt enorm tussen de twee, maar het is nog niet bekend of ze familie zijn en dus besluiten ze een DNA-test te laten doen. De dokter vertelt ze de resultaten via Skype. Als ze horen dat ze een eeneiige tweeling zijn kunnen ze hun geluk niet op!

Moederloos in Korea

de tweeling in Korea


Ze reizen af naar Korea waar zelfs hun pleegmoeders geen idee hebben of ze familie zijn. Via de adoptiemaatschappij proberen ze contact te leggen met de biologische moeder. Uiteindelijk lukt dat, maar de moeder wil geen contact. Dongick You is correspondent voor Spoorloos in Zuid-Korea en legt uit: “Alleenstaande moeders worden in de Koreaanse samenleving niet geaccepteerd. Ze krijgen geen werk. Mannen willen niet met haar trouwen, omdat ze niet het kind van een ander willen opvoeden.“

Bekijk hier het vergelijkbare tweelingverhaal van de Nederlandse Sharon en de Javaanse Tati en het verhaal van de Koreaanse moeder Shin Boyi

Twinsters is nu nog onder andere te zien op Netflix.