Naar overzicht

Artikel Adoptie Griekenland

“Dit is het mooiste wat me is overkomen, hier heb ik mijn hele leven op gewacht.”

“Ik ben thuis en het is nog steeds rommelig in mijn hoofd. Ik was wees en nu heb ik weer ouders. Het voelt vreemd en onwezenlijk. Ik kon me van tevoren geen voorstelling maken van wat er ging gebeuren. “

“Wat voor mij fantastisch was, was dat ik beelden van mijn vader te zien kreeg. Ik was voorbereid op beelden van mijn moeder, maar mijn vader? Ik vond het fantastisch dat hij gevonden was, maar ook verwarrend. Toen bleek dat ze ook nog mijn biologische moeder hadden gevonden was de chaos in mijn hoofd compleet. Je gaat van iemand zonder ouders naar iemand met een biologische vader en moeder.”

 

Erwin met moeder

 

“De ontmoeting met mijn biologische moeder was voor mij erg bijzonder, maar ik had er geen duidelijk gevoel bij. Een ‘vreemde’ in de armen vallen is voor mij altijd moeilijk geweest. Voor haar was het ook heel erg bijzonder. Je zag dat het zo veel voor haar betekende. Ik heb daarna nog twee dagen met mijn moeder doorgebracht. Ze stelde me aan iedereen voor, de taxichauffeur, de vrouw van de supermarkt, de buurtbewoners. ‘Dit is mijn zoon!’ Het afscheid was dan ook moeilijk, vooral voor mijn moeder. Op het moment dat ik moest gaan, klampte ze zich aan mij vast en zei:’Dit is het mooiste wat me is overkomen. Hier heb ik mijn hele leven op gewacht.’”

 

Erwin met moeder 2

 

“Ik vind het fantastisch dat ik nu contact heb met mijn biologische moeder. Ook al is ze natuurlijk geen vervanging voor mijn adoptiemoeder. We zijn bezig met het opbouwen van onze band. Ik zou mijn vader ook nog heel graag willen ontmoeten, maar hij moet maar aangeven wanneer hij dat wil. Het liefst zou ik dit jaar nog mijn vader en mijn moeder willen bezoeken in Griekenland.”

 

Erwin met moeder 3